Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-ontwerper met lege handen naar huis bij spelshow

18-08-2017, 22.30 uur

Een bekende Efteling-ontwerper en -entertainer heeft zichzelf van zijn beste kant laten zien bij tv-quiz Eén tegen 100. Jeroen Verheij (44) stond vandaag en vorige week vrijdag achter de knoppen van de spelshow met Caroline Tensen. Hoewel hij ver wist te komen, ging de Brabander uiteindelijk toch met lege handen naar huis.

Verheij werd genekt door een vraag in de categorie 'Kranten & Tijdschriften' over "een onvolledige laatste regel van een paragraaf". Het juiste antwoord bleek 'hoerenjong' te zijn. Het verzamelde prijzengeld - in totaal 65.633 euro - verdween daarmee als sneeuw voor de zon.

De Efteling-grootheid vertelde aan Tensen dat hij werkt bij "het meest sprookjesachtige attractiepark in Kaatsheuvel". "Ik zit de hele dag mooie dingen te tekenen en die worden in de meeste gevallen ook nog ten uitvoer gebracht." Verheij is onder meer verantwoordelijk voor pannenkoekenrestaurant Polles Keuken, de vernieuwde Game Gallery en verschillende scènes in de nieuwe attractie Symbolica.

Bij Efteling-fans werd hij vooral bekend dankzij geliefde entertainmentacts als Nadir de Kwakzalver bij Fata Morgana en de Statige Stuurman bij De Vliegende Hollander. Deze zomer speelt hij de rol van O.J. Punctuel, de strenge lakei uit Symbolica.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be