Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familiepark Drievliet

Directeur Drievliet twijfelt of bezoekers nog in attractie durven

07-08-2017, 15.18 uur

Durven bezoekers van Drievliet nog in de Nautilus, de attractie die de afgelopen dagen gesloten was naar aanleiding van een dodelijk ongeluk in Amerika? Jos Faaij, de directeur van het Haagse familiepretpark, heeft daar zijn twijfels over.

De Nautilus is een afterburner-attractie van de Nederlandse fabrikant KMG. Op 26 juli kwam een man om het leven bij een ongeluk met een vergelijkbare attractie op een Amerikaanse kermis. Sindsdien is de Nautilus uit voorzorg gesloten.

Nu de oorzaak van het ongeval bekend is, kan de Nautilus weer heropend worden. Drievliet heeft de constructie geïnspecteerd met behulp van speciale röntgenapparatuur. De zitjes zijn verwijderd en uitvoerig gecontroleerd. "Alles zag er goed uit", zegt Faaij in gesprek met Omroep West.

Drievliet wacht nog op een laatste controle van de leverancier. Daarna kunnen bezoekers "met een gerust hart" weer een ritje maken in de attractie. "Al blijft het de vraag of mensen er nog in willen gaan", aldus de directeur. "Dat moet misschien slijten."

Meer Familiepark Drievliet
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be