Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Familiepark Drievliet

Directeur Drievliet twijfelt of bezoekers nog in attractie durven

07-08-2017, 15:18 uur | Reacties

Durven bezoekers van Drievliet nog in de Nautilus, de attractie die de afgelopen dagen gesloten was naar aanleiding van een dodelijk ongeluk in Amerika? Jos Faaij, de directeur van het Haagse familiepretpark, heeft daar zijn twijfels over.

De Nautilus is een afterburner-attractie van de Nederlandse fabrikant KMG. Op 26 juli kwam een man om het leven bij een ongeluk met een vergelijkbare attractie op een Amerikaanse kermis. Sindsdien is de Nautilus uit voorzorg gesloten.


ZIE OOK: Ook Drievliet sluit attractie na Amerikaans ongeval

Nu de oorzaak van het ongeval bekend is, kan de Nautilus weer heropend worden. Drievliet heeft de constructie geïnspecteerd met behulp van speciale röntgenapparatuur. De zitjes zijn verwijderd en uitvoerig gecontroleerd. "Alles zag er goed uit", zegt Faaij in gesprek met Omroep West.

Drievliet wacht nog op een laatste controle van de leverancier. Daarna kunnen bezoekers "met een gerust hart" weer een ritje maken in de attractie. "Al blijft het de vraag of mensen er nog in willen gaan", aldus de directeur. "Dat moet misschien slijten."

ZIE OOK: 'Dodelijk kermisongeluk veroorzaakt door roest'

Reacties