Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

'Dodelijk kermisongeluk veroorzaakt door roest'

06-08-2017, 23.16 uur

Het fatale ongeluk met een kermisattractie in de Amerikaanse staat Ohio werd veroorzaakt door roest. Dat meldt de Nederlandse fabrikant KMG Rides in een interne memo. Bij een dramatisch ongeval met een afterburner-attractie op een kermis in Columbus kwam afgelopen maand een 18-jarige man om het leven.

Tijdens een ritje braken meerdere zitjes af. De attractie werd gefabriceerd door het Gelderse bedrijf KMG. Sinds het incident op 26 juli hebben deskundigen van de firma intensief onderzoek gedaan naar de oorzaak van het voorval.

"Experts hebben vastgesteld dat de binnenkant van de gondelondersteuningen is aangetast door buitensporige corrosie", schrijft KMG-directeur Albert Kroon. "Uiteindelijk leidde de verminderde wanddikte tot het catastrofale ongeluk."

KMG was al enkele jaren niet meer verantwoordelijk voor het onderhoud van de attractie in Amerika. "Attracties die wel goed zijn geïnspecteerd en onderhouden, kunnen heropend worden", aldus Kroon.

Op kermissen in Nederland en België staan afterburners onder de namen Chaos, Projekt 1 en G-Force. Ook pretpark Drievliet heeft een afterburner, de Nautilus.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be