Fabrikanten

'Dodelijk kermisongeluk veroorzaakt door roest'

06-08-2017, 23:16 uur | Reacties

Het fatale ongeluk met een kermisattractie in de Amerikaanse staat Ohio werd veroorzaakt door roest. Dat meldt de Nederlandse fabrikant KMG Rides in een interne memo. Bij een dramatisch ongeval met een afterburner-attractie op een kermis in Columbus kwam afgelopen maand een 18-jarige man om het leven.

Tijdens een ritje braken meerdere zitjes af. De attractie werd gefabriceerd door het Gelderse bedrijf KMG. Sinds het incident op 26 juli hebben deskundigen van de firma intensief onderzoek gedaan naar de oorzaak van het voorval.


ZIE OOK: Nederlandse attractiebouwer naar Amerika voor onderzoek dodelijk ongeluk

"Experts hebben vastgesteld dat de binnenkant van de gondelondersteuningen is aangetast door buitensporige corrosie", schrijft KMG-directeur Albert Kroon. "Uiteindelijk leidde de verminderde wanddikte tot het catastrofale ongeluk."

KMG was al enkele jaren niet meer verantwoordelijk voor het onderhoud van de attractie in Amerika. "Attracties die wel goed zijn geïnspecteerd en onderhouden, kunnen heropend worden", aldus Kroon.

Op kermissen in Nederland en België staan afterburners onder de namen Chaos, Projekt 1 en G-Force. Ook pretpark Drievliet heeft een afterburner, de Nautilus.ZIE OOK: Eén dode en meerdere gewonden bij bizar ongeluk met Nederlandse kermisattractie

Reacties