Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Cruiseschip Disney redt migranten uit Middellandse Zee

06-08-2017, 21.08 uur

Het gigantische cruiseschip Disney Magic heeft zaterdag vier uur lang stilgelegen om migranten te redden uit de Middellandse Zee. De boot, met bijna tweeduizend toeristen aan boord, maakte een noodstop na het spotten van een bootje met zo'n tien migranten.

Dat gebeurde ongeveer honderd kilometer ten zuiden van het Italiaanse eiland Sardinië. De asielzoekers zouden de aandacht van het schip getrokken hebben met behulp van een fakkel. Medewerkers waarschuwden de Italiaanse kustwacht, die vier uur later arriveerde.

Veel vakantiegangers plaatsten beelden van de reddingsactie op social media. "Het was een zeer emotioneel moment", schrijft Marija Tovissi op Facebook. "Iedereen was aan het juichen. De mensen op de boot riepen 'dankjewel'. Stel je voor hoe het voelt om gered te worden door Mickey Mouse!"

De Disney Magic is een soort drijvend pretpark, met een theater, bioscoopzalen, nachtclubs, zwembaden, restaurants en themagebieden rond onder meer Toy Story en de superhelden van Marvel. Morgen komt het immense schip aan in de haven van Barcelona. In mei en juni was de Disney Magic nog te vinden in Amsterdam.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be