Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling sluit bobsleebaan na botsing

06-08-2017, 13.56 uur

De Bob in de Efteling blijft tot nader order gesloten. Zaterdag botsten twee karretjes van de bobsleebaan op elkaar. Sindsdien staat de populaire attractie stil, bevestigt een woordvoerster van het pretpark aan Looopings. Het is nog onduidelijk wanneer de Bob weer open kan.

"Omdat de baan nat was, vond er een kleine botsing plaats", aldus de voorlichtster. Een karretje schoot door de remmen heen. "Dat is vervelend, maar kan weleens voorkomen. De veiligheid is dan niet in het geding, maar het is vervelend voor gasten die ervan kunnen schrikken."

Vervolgens trad er een technische storing op. "Die duurt helaas langer dan verwacht." Technici van het attractiepark zijn bezig om de problemen te verhelpen.

De twintig meter hoge Bob, gebouwd door fabrikant Intamin uit Zwitserland, opende in 1985. Tijdens een ritje behalen de bobs een topsnelheid van zo'n 60 kilometer per uur. In 2005 zijn alle karretjes vervangen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be