Walibi Belgium

Ontwerp van nieuwe mega-achtbaan Walibi Belgium uitgelekt

05-08-2017, 13:27 uur | Reacties

Walibi Belgium wil in 2021 uitpakken met een gloednieuwe mega-achtbaan. Het pretpark is van plan om de hoogste en snelste rollercoaster van de Benelux neer te zetten. In juni werd al een eerste ontwerp getoond op een persconferentie, maar de afbeelding kwam tot nu toe nooit officieel naar buiten.

Nu is de tekening toch uitgelekt. Uit het concept blijkt dat de felrode baan komt te liggen aan de rand van het park, tussen kinderattractie Octopus en darkride Challenge of Tutankhamon. De attractie krijgt een Afrikaans thema.


ZIE OOK: Gigantische toekomstplannen Walibi Belgium: drie nieuwe achtbanen, tien nieuwe attracties

Het geschetste baanverloop is nog niet definitief. Het park onderhandelt nog met potentiƫle fabrikanten. Volgend jaar opent Walibi Belgium een familieachtbaan in Hawaiiaans thema. Voor 2019 en 2020 staan onder meer een draaiend theater, een kinderachtbaan en een interactieve waterattractie op de planning.

Nu is Goliath in zusterpark Walibi Holland nog de snelste achtbaan van de Benelux. De mega coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin, geopend in 2002, is ruim 46 meter hoog. De topsnelheid bedraagt 106 kilometer per uur.

ZIE OOK: Buren Walibi Belgium stomverbaasd over toekomstplannen

Reacties