Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Ontwerp van nieuwe mega-achtbaan Walibi Belgium uitgelekt

05-08-2017, 13.27 uur

Walibi Belgium wil in 2021 uitpakken met een gloednieuwe mega-achtbaan. Het pretpark is van plan om de hoogste en snelste rollercoaster van de Benelux neer te zetten. In juni werd al een eerste ontwerp getoond op een persconferentie, maar de afbeelding kwam tot nu toe nooit officieel naar buiten.

Nu is de tekening toch uitgelekt. Uit het concept blijkt dat de felrode baan komt te liggen aan de rand van het park, tussen kinderattractie Octopus en darkride Challenge of Tutankhamon. De attractie krijgt een Afrikaans thema.

Het geschetste baanverloop is nog niet definitief. Het park onderhandelt nog met potentiële fabrikanten. Volgend jaar opent Walibi Belgium een familieachtbaan in Hawaiiaans thema. Voor 2019 en 2020 staan onder meer een draaiend theater, een kinderachtbaan en een interactieve waterattractie op de planning.

Nu is Goliath in zusterpark Walibi Holland nog de snelste achtbaan van de Benelux. De mega coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin, geopend in 2002, is ruim 46 meter hoog. De topsnelheid bedraagt 106 kilometer per uur.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be