Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familiepark Drievliet

Ook Drievliet sluit attractie na Amerikaans ongeval

27-07-2017, 14.16 uur

Bezoekers van pretpark Drievliet kunnen voorlopig niet in de attractie Nautilus. De thrillride is gesloten vanwege een dodelijk ongeluk met een vergelijkbare attractie in Amerika. Dat bevestigt een woordvoerster van het Haagse park aan Looopings.

Op een kermis in de Amerikaanse staat Ohio kwam woensdagavond een man om het leven bij een attractie van het type afterburner. Tijdens een ritje braken meerdere zitjes af, waardoor passagiers door de lucht werden geslingerd.

De attractie komt uit de fabriek van de Nederlandse firma KMG Rides. In Drievliet is de ingang van de Nautilus afgesloten met een ketting en een bordje met de tekst "Inspectie". Eerder werd al besloten om soortgelijke molens op kermissen in Tilburg en Medemblik stil te zetten.

KMG heeft alle eigenaren van afterburner-attracties inmiddels aangeraden om de apparaten niet te gebruiken tot meer duidelijk is over de oorzaak van het ongeval. Er staan ook afterburners in de Britse attractieparken Thorpe Park, Lightwater Valley en Coney Beach Pleasure Park.

Meer Familiepark Drievliet
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be