Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

Achtbaan maakt noodstop: twee gewonden

23-07-2017, 15.37 uur

Twee bezoekers van het Friese pretpark Duinen Zathe zijn vanmiddag gewond geraakt toen een achtbaan een noodstop maakte. De passagiers zaten in de veertien meter hoge London City Coaster. "Vanwege een storing met een sensor werd de noodstop geactiveerd", vertelt mede-eigenaar Jeroen Kolhoff.

Een oma en haar kleindochter liepen door de klap lichte verwondingen op. Ze zijn per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. "Eigenlijk deed de achtbaan precies wat hij moet doen in zo'n situatie", legt Kolhoff uit in gesprek met Looopings.

De inzittenden konden zelfstandig uit het bakje stappen. Vandaag blijft de rollercoaster gesloten voor onderzoek. "Na sluitingstijd gaan we er nog eens goed naar kijken. We nemen later vandaag nog contact op met de twee bezoekers om te horen hoe het met hen gaat."

De London City Coaster staat sinds dit jaar in Duinen Zathe in Appelscha. Daarvoor was de attractie te vinden in twee Engelse pretparken en op de kermis.

Meer Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be