Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Exploitanten Tilburgse kermis negeren autisten: 'Heel jammer'

23-07-2017, 16.55 uur

Een aantal exploitanten op de Tilburgse kermis heeft zich niks aangetrokken van Blauwe Zondag, een evenement bedoeld voor autisten. De gemeente Tilburg had kermisexploitanten verplicht om vandaag tussen 12.00 en 14.00 uur geen muziek te draaien en de verlichting uit te zetten. Op sommige plekken was daar weinig van te merken.

Blauwe Zondag werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd, maar het was voor het eerst dat de gemeente zich bemoeide met de organisatie. Daarom waren alle exploitanten nu verplicht om mee te doen. Toch stond de verlichting vrijwel overal aan. Veel attracties draaiden bovendien gewoon muziek.

"Wij vinden dit heel erg jammer", reageert Joli Luijckx van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). "Hier waren duidelijke afspraken over gemaakt met de gemeente en de exploitanten. Het was voor iedereen duidelijk dat meedoen dit jaar verplicht was."

Wat Luijckx betreft gaat het evenement volgend jaar gewoon door. "Er is veel behoefte aan, maar er moet kennelijk beter gehandhaafd worden. Daarover gaan we met de gemeente in gesprek."

Blauwe Zondag is niet alleen bedoeld voor autisten, benadrukt ze. "Mensen die hooggevoelig zijn vinden het ook prettig om de Tilburgse kermis te beleven zonder al te veel prikkels."Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be