Kermis

Exploitanten Tilburgse kermis negeren autisten: 'Heel jammer'

23-07-2017, 16:55 uur | Reacties

Een aantal exploitanten op de Tilburgse kermis heeft zich niks aangetrokken van Blauwe Zondag, een evenement bedoeld voor autisten. De gemeente Tilburg had kermisexploitanten verplicht om vandaag tussen 12.00 en 14.00 uur geen muziek te draaien en de verlichting uit te zetten. Op sommige plekken was daar weinig van te merken.

Blauwe Zondag werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd, maar het was voor het eerst dat de gemeente zich bemoeide met de organisatie. Daarom waren alle exploitanten nu verplicht om mee te doen. Toch stond de verlichting vrijwel overal aan. Veel attracties draaiden bovendien gewoon muziek.


ZIE OOK: Kermisexploitanten opgepakt na ongeluk op Tilburgse kermis

"Wij vinden dit heel erg jammer", reageert Joli Luijckx van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). "Hier waren duidelijke afspraken over gemaakt met de gemeente en de exploitanten. Het was voor iedereen duidelijk dat meedoen dit jaar verplicht was."

Wat Luijckx betreft gaat het evenement volgend jaar gewoon door. "Er is veel behoefte aan, maar er moet kennelijk beter gehandhaafd worden. Daarover gaan we met de gemeente in gesprek."

Blauwe Zondag is niet alleen bedoeld voor autisten, benadrukt ze. "Mensen die hooggevoelig zijn vinden het ook prettig om de Tilburgse kermis te beleven zonder al te veel prikkels."ZIE OOK: Foto's: grootste kermis van de Benelux barst los in Tilburg

Reacties