Bobbejaanland

Afbraak van beroemde windmolen Bobbejaanland begonnen

12-07-2017, 16:24 uur | Reacties

De afbraak van de beroemde windmolen in Bobbejaanland is begonnen. Gisteravond werd gestart met het verwijderen van de wieken. Dat is te zien op een foto van een bezoeker. Alle gedemonteerde onderdelen gaan op transport naar Oekraïne.

De negentig meter hoge windturbine bepaalde zestien jaar lang de skyline van het Vlaamse pretpark. Hoewel het gevaarte op het grondgebied van het park stond, was de molen eigendom van energieleverancier Engie Electrabel. Het contract met de firma loopt af.


ZIE OOK: Einde van een tijdperk: windmolen Bobbejaanland wordt afgebroken

Volgens het energiebedrijf is de turbine - goed voor een vermogen van circa 660 kilowatt - sterk verouderd. Moderne windmolens wekken vandaag de dag veel meer stroom op.

Toch baalt Bobbejaanland dat de blikvanger het veld moet ruimen. "Het is gewoon heel jammer dat zo'n groot icoon verdwijnt", zei directrice Peggy Verelst gisteren. Er zijn nog geen concrete plannen om iets nieuws te bouwen op de plek waar de molen jarenlang stond.ZIE OOK: Twee attracties Bobbejaanland uit voorzorg gesloten vanwege vervelende schoolreisjeugd

Reacties