Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fans

Pretparkfans Phil en Pascal schitteren in komische tv-show

15-08-2017, 16.07 uur

Een nieuwe tv-show volgt de belevenissen van twee hilarische pretparkfans. Vanavond is een pilotaflevering van 'Phil en Pascal Veroveren de Wereld' te zien, waarin achtbaanliefhebbers Phil Jong (37) en Pascal Zaal (30) op zoek gaan naar de meest heftige rollercoasters ter wereld.

In de uitzending van vanavond brengen de twee een bezoek aan verschillende attractieparken in Japan. De coasterfanaten, die licht autistisch zijn, schitterden afgelopen najaar al in de tv-documentaire Thunder. "Naar aanleiding daarvan zijn we gevraagd om een vervolg te maken, maar dan met een iets andere insteek" , vertelt regisseur Ted Alkemade aan Looopings.

Naast achtbanen wachten er dit keer cultuurshocks, taalbarrières en andere obstakels. "De focus ligt nu meer op de manier waarop de mannen hun reis beleven." Het is de bedoeling om uiteindelijk een hele tv-serie te maken waarin de pretparkbezoekjes van het komische duo centraal staan. "Dat zou geweldig zijn. De pilotaflevering vind ik in ieder geval minstens net zo leuk geworden als de documentaire."

Pascal Zaal, één van de sterren van de show, heeft goede herinneringen aan zijn trip naar Japan. "Het hoogtepunt was voor mij de supersteile achtbaan Takabisha, met een zieke lancering die je echt niet aan ziet komen", zegt hij in gesprek met Looopings. "En de achtbaan Do-Dodonpa heeft een lancering van 0 tot 180 kilometer per uur in 1,6 seconden, dat is niet normaal."

In totaal bereed hij tot nu toe 374 verschillende achtbanen. Zijn reisgenoot Phil Jong zat in zijn leven al in 828 verschillende rollercoasters. De twee hopen binnenkort naar Dubai en Mexico af te reizen, om ook daar achtbanen uit te proberen.

'Phil en Pascal Veroveren de Wereld' is vanavond om 20.15 uur te zien tijdens 3Lab op NPO 3. De aflevering duurt 25 minuten.Meer fans
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be