Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Halfaap ontsnapt uit dierentuin Artis: 'Ik moest vol op de rem'

04-07-2017, 11.59 uur

Uit de Amsterdamse dierentuin Artis is vanochtend een halfaap ontsnapt. Een taxichauffeur in de binnenstad wist niet wat hij zag toen er plotseling een rode vari - een halfaap uit Madagascar - over straat liep. "Ik moest vol op de rem", vertelt de ooggetuige aan AT5.

Volgens Artis kon het beest rond 6.15 uur ontsnappen. Politieagenten kregen te horen dat de rode vari in een parkeergarage zou zitten. Daar is hij uiteindelijk door medewerkers van de dierentuin gevangen, met hulp van hondengeleiders van de politie.

"De hondengeleiders gebruikten een fietswiel om de aap op afstand te houden, mocht hij agressief worden", meldt de politie op Facebook. "De aap bleef gelukkig rustig zitten tot zijn verzorger kwam." Artis weet nog niet hoe het dier kon ontsnappen. De halfaap raakte niet gewond.



Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be