Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-directeur: 'Nog niet tevreden over Symbolica'

29-06-2017, 13.13 uur

Efteling-directeur Fons Jurgens is nog niet helemaal tevreden over de nieuwe attractie Symbolica. Twee dagen voor de officiële opening van de 35 miljoen euro kostende attractie valt er nog het een en ander te verbeteren. Dat vertelt Jurgens in een interview.

"We zijn de afgelopen weken echt dag en nacht bezig geweest met de afstemming en we zijn gewoon nog niet tevreden, dus het moet echt beter", zegt de directeur in gesprek met NPO Radio 1. "We gaan echt voor rapportcijfer 10, dus daar ben ik wel zenuwachtig voor."

Het grootste pijnpunt is volgens Jurgens het afstellen van de speciale effecten en de bewegingen van de karretjes. "De timing kan op een aantal plaatsen nog beter, je moet de volledige beleving hebben als je binnenkomt in de kamers. We streven naar perfectie en dat verwacht de gast ook van ons."

De Efteling-baas heeft er naar eigen zeggen "alle vertrouwen" in dat het uiteindelijk goedkomt. "Ik denk dat de basis zeker staat, daar hebben we de afgelopen zestien maanden keihard aan gewerkt. Maar er is echt wel een aantal zaken dat nog beter kan dan dat het nu is."

Fons Jurgens denkt dat Efteling-bezoekers meerdere ritjes moeten maken om alle "overdadige decoraties" te kunnen zien. "Dat horen we van gasten die er nu in zijn geweest, maar dat is juist de bedoeling. Je moet getriggerd worden aan het einde om nog een keer te gaan."

Deze week mochten duizenden abonnementhouders van het pretpark Symbolica alvast uitproberen. Zij waren vrijwel allemaal dolenthousiast over de gedetailleerde decors. Veel proefpersonen noemden de timing van de effecten en de voertuigen al als een verbeterpunt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be