Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Yumble Roermond

Failliet pretpark Yumble laat 6,5 miljoen euro schuld achter

23-06-2017, 09.00 uur

Het failliete pretpark Yumble in Roermond laat een schuld achter van 6,5 miljoen euro. Dat blijkt uit het recente boedelverslag, meldt ondernemerssite WijLimburg. Partijen als Rabobank, investeringsbank LIOF en bouwbedrijf VolkerWessels krijgen hun geld niet terug.

Yumble werd in 2015 aangekondigd als "het attractiepark van de toekomst", met interactieve attracties gebaseerd op moderne projectietechnieken. Vier maanden na de opening was het park bankroet. Volgens de initiatiefnemers vielen de bezoekersaantallen tegen door opstartproblemen en veel negatieve publiciteit.

Na het faillissement werd in eerste instantie gesproken over een schuld van 3,3 miljoen euro bij circa tachtig schuldeisers. Nu is duidelijk dat de definitieve schuld uitkomt op 6,5 miljoen euro, inclusief 2 miljoen euro van de Rabobank.

Het concept van Yumble werd bedacht door Marc Koerts en Daan de Kruijk, twee ondernemers zonder ervaring in de pretparkwereld. Zij hebben na het faillissement niets meer van zich laten horen. Ook hun bedrijfje Brand New Leisure lijkt van de aardbodem verdwenen.

Meer Yumble Roermond
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be