Yumble Roermond

Failliet pretpark Yumble laat 6,5 miljoen euro schuld achter

23-06-2017, 09.00 uur | Reacties

Het failliete pretpark Yumble in Roermond laat een schuld achter van 6,5 miljoen euro. Dat blijkt uit het recente boedelverslag, meldt ondernemerssite WijLimburg. 107 schuldeisers krijgen hun geld niet terug.

Yumble werd in 2015 aangekondigd als "het attractiepark van de toekomst", met interactieve attracties gebaseerd op moderne projectietechnieken. Vier maanden na de opening was het park bankroet. Volgens de initiatiefnemers vielen de bezoekersaantallen tegen door opstartproblemen en veel negatieve publiciteit.


ZIE OOK: Reconstructie: dit veroorzaakte de ondergang van pretpark Yumble

Na het faillissement werd in eerste instantie gesproken over een schuld van 3,3 miljoen euro bij circa tachtig schuldeisers. Nu is duidelijk dat de definitieve schuld uitkomt op 6,5 miljoen euro, inclusief 2 miljoen euro van de Rabobank.

Het concept van Yumble werd bedacht door Marc Koerts en Daan de Kruijk, twee ondernemers zonder ervaring in de pretparkwereld. Zij hebben na het faillissement niets meer van zich laten horen. Ook hun bedrijfje Brand New Leisure lijkt van de aardbodem verdwenen.

ZIE OOK: Nieuw pretpark Yumble Roermond gaat per direct dicht

Reacties