The London Resort

Filmmaatschappij Paramount trekt zich terug uit megapretpark Londen

21-06-2017, 19:56 uur | Reacties

Filmmaatschappij Paramount Pictures werkt niet langer mee aan de ontwikkeling van een gigantisch attractiepark in Groot-Brittannië. Er zijn al enkele jaren plannen om in de buurt van Londen een enorm pretparkresort uit de grond te stampen met attracties die in het teken staan van Paramount-films, zoals Star Trek en Mission: Impossible.

Vandaag werd duidelijk dat de licentieovereenkomst tussen Paramount en ontwikkelaar London Resort Company Holdings is beëindigd.


ZIE OOK: 'Mijlpaal voor nieuw megapretpark in Londen'

Het attractiepark, dat eigenlijk 'London Paramount' zou gaan heten, moet op zoek naar een nieuwe naam. Op Facebook wordt het project nu 'London Resort' genoemd. Ook de geplande Paramount-attracties kunnen niet gerealiseerd worden.

Toch hebben de initiatiefnemers nog steeds vertrouwen in het plan. Het is de bedoeling om eind november de officiële bouwvergunning aan te vragen. De overheid kan dan in 2019 een beslissing nemen over de komst van de toeristische trekpleister. Men rekent op 15 miljoen bezoekers per jaar. De bouwkosten worden geschat op 4 miljard euro.

ZIE OOK: Machtswisseling in de top bij toekomstig megapretpark Londen

Reacties