Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Protestactie tegen uitbreiding Madurodam

28-06-2017, 09.24 uur

Op het plein voor Madurodam hebben ongeveer honderd mensen dinsdagavond gedemonstreerd tegen de uitbreidingsplannen van het themapark. Buurtbewoners, natuurorganisaties en enkele politieke partijen willen niet dat Madurodam 0,6 hectare groter wordt.

Het is de bedoeling om een klein deel van een naastgelegen natuurgebied bij het pretpark te trekken. Ter compensatie zet Madurodam meer nieuwe bomen en planten neer dan wettelijk vereist is. Ook wordt aan de rand van het park een diervriendelijke 'ecowall' aangelegd.

"We moeten dit schandalige plan koste wat kost voorkomen", liet Arjen Kapteijns van GroenLinks weten. Fractievoorzitter Christine Teunissen van de Partij voor de Dieren vertelde: "We hebben niets tegen een uitbreiding van Madurodam, maar dat mag niet ten koste gaan van het bos. We spreken over een heel belangrijk gebied met heel veel diersoorten."

Of de demonstratie zin heeft gehad, is nog maar de vraag. Het gemeentebestuur van Den Haag is al akkoord met het plan. Volgende week neemt de Haagse gemeenteraad een definitief besluit.

Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be