Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Raadsels met geheimtaal in wachtrij van nieuwe Efteling-attractie Symbolica

19-06-2017, 15:22 uur | ReactiesFoto: @plaetjesmakers

Efteling-bezoekers die komende zomer in de rij staan voor de nieuwe attractie Symbolica, zullen zich niet snel vervelen. In de rij staan enkele borden met raadsels erop. Wie het antwoord wil weten, moet eerst geheimtaal zien op te lossen.

Zo staat op één van de borden: "Wat is het verschil tussen een koning en een boer?" Het antwoord luidt: "Een boer kan niet koningen maar een koning kan wel boeren". Even verderop wordt een Engelstalige vraag gesteld: "It has 2 eyes and 100 teeth. What is it?" De oplossing: "A Symbolican dragon".

ZIE OOK: Eerste decoraties in wachtrij van Symbolica in de Efteling

Het sierlijke schrift op de borden is niet nieuw. De tekens werden al in 1997 geïntroduceerd als onderdeel van de Efteling Club, de toenmalige officiële fanclub van het pretpark. Nadat de club in 2000 werd opgeheven, doken de sierlijke letters nog enkele jaren her en der op als decoraties in foldermateriaal.

De wachtrij van Symbolica loopt door een bosgebied naast het gebouw. Er is een aparte rij voor single riders. Per uur kunnen naar verwachting 1400 mensen een ritje maken. Op zaterdag 1 juli gaat de 35 miljoen euro kostende attractie open.ZIE OOK: Efteling-bezoekers zien Symbolica voor het eerst in het donker

Reacties
Bijdrage