Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Adembenemende miniatuurstad in nieuwe Efteling-attractie Symbolica

16-06-2017, 12:51 uur | Reacties

Tijdens een ritje in de nieuwe Efteling-attractie Symbolica komen bezoekers langs een gigantische miniatuurstad. Die bestaat uit tientallen verlichte huisjes, rivieren, bergen en een grote actieve vulkaan. De imposante scène 'Panorama Salon' moet één van de indrukwekkendste onderdelen van de attractie worden.

De karretjes van Symbolica stoppen even bij het diorama, zodat de passagiers vanaf een balustrade een spectaculair uitzicht hebben over het sprookjesachtige tafereel. Boven de huisjes fladderen vlinders.

ZIE OOK: Efteling onthult nieuwe details over Symbolica in making-of-video

"Het is er donker, je voelt de wind waaien", vertelt Efteling-ontwerper Karel Willemen. "Als je ogen langzaam aan de duisternis wennen, ontdek je het adembenemende berglandschap." Vervolgens komt het decor helemaal tot leven. "Er gaan lichtjes aan in de huizen en in de paleizen, een bel gaat luiden en je hoort mensen wakker worden."

Voordat de gasten aankomen bij de miniatuurstad, passeren ze eerst een groot schilderij van een Symbolicaans landschap bij daglicht. "Het schilderij was de basis voor het ontwerp van het landschap in deze scène", legt vormgever Diego Terroba uit.

"Aan de hand daarvan heb ik samen met een collega de stad en het eiland gesneden uit polyurethaanschuim, bewerkt met een verhardingsmateriaal en met de hand gedecoreerd."

Symbolica krijgt drie verschillende routes. Onder leiding van Efteling-mascotte Pardoes ontdekken bezoekers de geheime gangen en verborgen kamers van het Paleis der Fantasie, met meerdere interactieve onderdelen. Een ritje gaat ongeveer zeven minuten duren. De darkride van 35 miljoen euro is open vanaf zaterdag 1 juli. Eerder vandaag onthulde het pretpark nieuwe details over de attractie in een making-of-video.

ZIE OOK: Dit zijn de bewoners van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

Reacties
Bijdrage