Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Madurodam presenteert plannen voor twee nieuwe attracties

09-06-2017, 15.04 uur

Madurodam wil de komende jaren twee nieuwe overdekte attracties bouwen. Dat blijkt uit een video over de toekomstplannen van het pretpark in Den Haag. Er zijn interactieve belevingen gepland die in het teken staan van watersnoodramp van 1953 en zeeheld Michiel de Ruyter.

In de Michiel de Ruyter-attractie beleven bezoekers de bekende Slag bij Chatham, een succesvolle Nederlandse aanval op de Engelse oorlogsvloot in juni 1667. Bij de attractie The Battle of the Beach worden toeschouwers onderdeel van de Nederlandse strijd tegen het water.

Madurodam ontpopt zich van een miniatuurpark tot een historisch themapark. De afgelopen jaren werden al drie overdekte attracties toegevoegd: Zo Groot Is Oranje, Hof van Nederland en Het verhaal van George - over oorlogsheld en naamgever George Maduro. Later deze maand opent Nieuw Amsterdam.

Zo Groot Is Oranje wordt in de toekomst verplaatst en uitgebreid, om ruimte te maken voor Michiel de Ruyter. Madurodam krijgt er binnenkort hoogstwaarschijnlijk 0,6 hectare bij. Het gemeentebestuur van Den Haag is al akkoord.

Madurodam zou niet het eerste pretpark zijn met een attractie over de watersnoodramp. In het Zeeuwse Deltapark Neeltje Jans staat sinds 2015 al de Delta Experience.Meer Madurodam
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be