Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling laat indrukwekkende robot uit nieuwe attractie Symbolica zien

09-06-2017, 15.07 uur

De Efteling laat voor het eerst zelf beelden zien van een bewegende pop in de nieuwe attractie Symbolica. In een korte video op social media wordt één van de bewoners van het Paleis der Fantasie voorgesteld aan het grote publiek: de oude tovenaar Almar. Hij beweegt opvallend soepel.

De attractie krijgt in totaal tien geavanceerde robots - zogeheten animatronics - van de Amerikaanse firma Garner Holt. Twee daarvan - lakei O.J. Punctuel en Efteling-mascotte Pardoes - staan in de voorshow. Acht paleisbewoners komen tijdens de rit voorbij.

Symbolica wordt een darkride in de stijl van Fata Morgana en Droomvlucht. Bezoekers komen tijdens een rondleiding door een groot paleis oog in oog te staan met tovenaar Almar, koksmaatje Polle, koning Pardulfus, prinses Pardijn, O.J. Punctuel en drie versies van Pardoes. De stem van Pardoes is ingesproken door radio-dj Joey van der Velden.

Fans konden afgelopen maand al een glimp van één van de poppen opvangen dankzij een openstaande deur. Sindsdien staat er een bouwscherm voor de entree van de attractie.

Symbolica gaat op zaterdag 1 juli open. Later deze maand verschijnt een making-of-video waarin uitgebreider stil wordt gestaan bij de animatronics.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be