Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Exclusief: achter de schermen bij nieuwe attractie Madurodam

08-06-2017, 15.01 uur

De tijd dat er in Madurodam alleen maar miniaturen te vinden waren, is voorbij. Het Haagse themapark opent later deze maand de nieuwe overdekte familieattractie Nieuw Amsterdam. Looopings kreeg alvast een exclusief voorproefje.

In de interactieve attractie wanen bezoekers zich in de zeventiende eeuw. Ze stappen aan boord van een oud schip op weg naar Nieuw Amsterdam, de plek die we tegenwoordig kennen als New York. De beleving bestaat uit een voorshow in een deinend scheepsruim en een hoofdshow met een animatronic - een geavanceerde robot - en speciale effecten.

Tijdens een heftige zeeslag worden de toeschouwers zelf aan het werk gezet: ze moeten kanonnen afvuren om de Engelsen op afstand te houden.

"Iedereen kent Madurodam als een miniatuurpark in de openlucht, maar we willen ons profileren als een themapark dat met slecht weer ook de moeite waard is", vertelt directeur Joris van Dijk. De afgelopen jaren zijn er om die reden verschillende overdekte 'experiences' toegevoegd.

"Met Nieuw Amsterdam gaan we weer een stapje verder. Het is een indrukwekkend en leerzaam verhaal waar we als Nederlanders best trots op mogen zijn." Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de attractie. Op 21 juni vindt de officiële opening plaats.

Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be