Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Spannende tijden voor Madurodam

06-06-2017, 16.31 uur

Het zijn spannende tijden voor Madurodam. Naar verwachting beslist de lokale politiek deze week of de ambitieuze uitbreidingsplannen van het Haagse themapark door mogen gaan. Achter de schermen wordt door politici nog flink geruzied.

Madurodam wil een bosgebied van 0,7 hectare bij het park trekken. In de gemeenteraad van Den Haag zijn D66, PVV, PvdA, VVD en CDA na maanden bakkeleien akkoord. Alleen de Haagse Stadspartij (HSP) heeft nog bezwaren.

"Zoals het er nu ligt, gaan we niet akkoord", zegt HSP-fractieleider Peter Bos in het AD. Hij wil een dubbele compensatie voor het natuurgebied dat verdwijnt. "Dat is een harde voorwaarde."

In theorie is er al genoeg steun voor de uitbreiding. Toch is de goedkeuring van HSP belangrijk, omdat de andere coalitiepartijen willen dat het besluit unaniem is. Ze zijn bang dat HSP anders flink profiteert bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Omwonenden en milieuverenigingen zijn tegen de uitbreiding.

Madurodam wil de komende jaren meer overdekte attracties bouwen. Eigenlijk was het bedoeling om uit te breiden met 4,5 hectare. Na protesten van buurtbewoners werd het plan bijgesteld naar 1,6 hectare. Inmiddels is er slechts 0,7 hectare over.

Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be