Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nu beluisteren: nieuwe parkmuziek in de Efteling

31-05-2017, 11.17 uurBeeld: Lisa van der Drift

De Efteling heeft vanaf vandaag nieuwe parkmuziek. Op paden en pleinen in het pretpark klinkt nu een andere soundtrack, gecomponeerd door René Merkelbach. Hij was eerder verantwoordelijk voor de muziek van onder meer De Vliegende Hollander, Raveleijn, Joris en de Draak en Baron 1898.

Elk parkdeel kreeg een apart muzikaal thema, gebaseerd op dezelfde melodie. Die was eerder al te horen in de ochtendversie van watershow Aquanura. In Anderrijk klinkt exotische muziek. Reizenrijk werd voorzien van een dromerig deuntje. De muziek in Ruigrijk is heldhaftig. Marerijk heeft opgewekte klanken.

Er werd ook aparte muziek bedacht voor het entreegedeelte. 's Ochtends klinkt daar een andere variant dan 's avonds. Bij binnenkomst horen bezoekers een statige soundtrack. Als ze weer naar huis gaan, wordt er een bevredigend deuntje gedraaid. De muziek op de Pardoes Promenade blijft ongewijzigd.

De nieuwe soundtrack, die opgenomen werd in de Galaxy Studios in het Belgische Mol, is nog niet uitgebracht op cd, Spotify en iTunes.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be