Deltapark Neeltje Jans

Dierenactivisten krijgen hun zin: geen bruinvissen in pretpark

30-05-2017, 10.33 uur | Reacties

Er komen toch geen bruinvissen in Deltapark Neeltje Jans. Het Zeeuwse pretpark had een vergunning aangevraagd om de dolfijnsoort te mogen houden, maar dierenactivisten tekenden bezwaar aan. De directie vreesde voor "een eindeloze juridische procedure". Daarom zijn de plannen stopgezet.

"Dan besteed ik mijn tijd liever aan het bedenken van leuke dingen voor onze gasten dan dat ik twee jaar lang brieven schrijven en hoorzittingen voorbereid", legt directeur Bert van de Hoef uit in gesprek met Omroep Zeeland.


ZIE OOK: Zeeuws pretpark wil dolfijnsoort gaan houden

Neeltje Jans wilde enkele bruinvissen overnemen van het Dolfinarium in Harderwijk. Het gaat om dieren die ooit gestrand zijn en niet uitgezet kunnen worden, bijvoorbeeld omdat ze niet zelf voor voedsel kunnen zorgen of problemen hebben met zwemmen.

De argumenten van de activisten noemt Van de Hoef "volstrekt belachelijk". "Ons plan was niet om er shows mee te doen. We wilden een educatief verhaal vertellen." Deltapark Neeltje Jans is nu bezig met plannen voor een nieuw zeeleeuwenverblijf, dat volgend jaar af moet zijn.

ZIE OOK: Protest tegen bruinvissen in Zeeuws pretpark

Reacties