Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Deltapark Neeltje Jans

Dierenactivisten krijgen hun zin: geen bruinvissen in pretpark

30-05-2017, 10.33 uur

Er komen toch geen bruinvissen in Deltapark Neeltje Jans. Het Zeeuwse pretpark had een vergunning aangevraagd om de dolfijnsoort te mogen houden, maar dierenactivisten tekenden bezwaar aan. De directie vreesde voor "een eindeloze juridische procedure". Daarom zijn de plannen stopgezet.

"Dan besteed ik mijn tijd liever aan het bedenken van leuke dingen voor onze gasten dan dat ik twee jaar lang brieven schrijven en hoorzittingen voorbereid", legt directeur Bert van de Hoef uit in gesprek met Omroep Zeeland.

Neeltje Jans wilde enkele bruinvissen overnemen van het Dolfinarium in Harderwijk. Het gaat om dieren die ooit gestrand zijn en niet uitgezet kunnen worden, bijvoorbeeld omdat ze niet zelf voor voedsel kunnen zorgen of problemen hebben met zwemmen.

De argumenten van de activisten noemt Van de Hoef "volstrekt belachelijk". "Ons plan was niet om er shows mee te doen. We wilden een educatief verhaal vertellen." Deltapark Neeltje Jans is nu bezig met plannen voor een nieuw zeeleeuwenverblijf, dat volgend jaar af moet zijn.

Meer Deltapark Neeltje Jans
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be