Madurodam

Madurodam bouwt interactieve nieuwe attractie

22-05-2017, 16:08 uur | Reacties

In Madurodam wordt binnenkort een interactieve nieuwe attractie geopend. Het Haagse themapark is bezig met de bouw van de overdekte belevenis Nieuw Amsterdam. In juni vindt de officiële opening plaats.

Bezoekers stappen aan boord van een groot schip voor een reis van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam, de plek die we vandaag de dag kennen als New York. Eenmaal aangekomen maken ze een grote zeventiende-eeuwse zeeslag mee.


ZIE OOK: Grote uitbreidingsplannen Madurodam: 'We moeten blijven vernieuwen'

Er wordt gebruikgemaakt van verschillende technieken en speciale effecten om de ervaring zo realistisch mogelijk te maken. "Met beeld en geluid waan je je helemaal op zee op het dek van het schip", belooft Madurodam. Er komt ook een pratende robot.

Gasten moeten bovendien zelf de handen uit de mouwen steken, bijvoorbeeld door kanonnen af te vuren. "Nieuw Amsterdam is een attractie waar echt alles in zit: een gaaf verhaal, veel interactie en een gevoel van trots", vertelt directeur Joris van Dijk. In een video op YouTube worden de bouwwerkzaamheden in beeld gebracht.ZIE OOK: Madurodam presenteert nieuwe overdekte attractie: 'Belangrijke koerswijziging'

Reacties