Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Madurodam bouwt interactieve nieuwe attractie

22-05-2017, 16.08 uur

In Madurodam wordt binnenkort een interactieve nieuwe attractie geopend. Het Haagse themapark is bezig met de bouw van de overdekte belevenis Nieuw Amsterdam. In juni vindt de officiële opening plaats.

Bezoekers stappen aan boord van een groot schip voor een reis van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam, de plek die we vandaag de dag kennen als New York. Eenmaal aangekomen maken ze een grote zeventiende-eeuwse zeeslag mee.

Er wordt gebruikgemaakt van verschillende technieken en speciale effecten om de ervaring zo realistisch mogelijk te maken. "Met beeld en geluid waan je je helemaal op zee op het dek van het schip", belooft Madurodam. Er komt ook een pratende robot.

Gasten moeten bovendien zelf de handen uit de mouwen steken, bijvoorbeeld door kanonnen af te vuren. "Nieuw Amsterdam is een attractie waar echt alles in zit: een gaaf verhaal, veel interactie en een gevoel van trots", vertelt directeur Joris van Dijk. In een video op YouTube worden de bouwwerkzaamheden in beeld gebracht.Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be