Plopsa Indoor Hasselt

Plopsaland vraagt 5 euro extra voor glutenvrij gerecht

22-05-2017, 20.32 uur | Reacties

Wie in Plopsaland glutenvrij wil eten, betaalt een stuk meer. Dat ontdekte een moeder die afgelopen weekend een bezoek bracht aan Plopsa Indoor Hasselt. Haar zoontje heeft een immuunziekte waardoor hij geen gluten binnen mag krijgen. Eenmaal in het restaurant wachtte een onaangename verrassing.

"We hadden ons op voorhand geïnformeerd en in het restaurant zouden glutenvrije gerechten te verkrijgen zijn", vertelt de vrouw aan Looopings. "We schrokken echter toen bleek dat voor een eenvoudig glutenvrij gerecht 5 euro meer betaald moest worden."


ZIE OOK: Directeur Plopsaland geeft toe: 'Eten en drinken zeker niet goedkoop'

Zo kosten balletjes in tomatensaus normaal gesproken 13,50 euro. Wie de glutenvrije variant van exact hetzelfde gerecht bestelt, is 18,50 euro kwijt. "Mensen die echt op hun voeding moeten letten, worden hier flink benadeeld."

In een reactie verdedigt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof het beleid. Volgens hem ligt de inkoopprijs van glutenvrije gerechten nu eenmaal een stuk hoger. "Gemiddeld genomen is onze winstmarge op glutenvrije gerechten zelfs nog de helft minder dan gewoonlijk, zelfs met de hogere verkoopprijs. En we garanderen dat de maaltijden echt 100 procent glutenvrij zijn."

Van den Kerkhof gaf in 2015 nog toe dat eten en drinken in de Plopsa-pretparken niet goedkoop is. "Ik ben me er zeker van bewust dat de prijzen niet laag zijn", zei hij toen.

ZIE OOK: Experiment: bezoekers Plopsa Indoor moeten statiegeld betalen

Reacties