Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Indoor Hasselt

Plopsaland vraagt 5 euro extra voor glutenvrij gerecht

22-05-2017, 20.32 uur

Wie in Plopsaland glutenvrij wil eten, betaalt een stuk meer. Dat ontdekte een moeder die afgelopen weekend een bezoek bracht aan Plopsa Indoor Hasselt. Haar zoontje heeft een immuunziekte waardoor hij geen gluten binnen mag krijgen. Eenmaal in het restaurant wachtte een onaangename verrassing.

"We hadden ons op voorhand geïnformeerd en in het restaurant zouden glutenvrije gerechten te verkrijgen zijn", vertelt de vrouw aan Looopings. "We schrokken echter toen bleek dat voor een eenvoudig glutenvrij gerecht 5 euro meer betaald moest worden."

Zo kosten balletjes in tomatensaus normaal gesproken 13,50 euro. Wie de glutenvrije variant van exact hetzelfde gerecht bestelt, is 18,50 euro kwijt. "Mensen die echt op hun voeding moeten letten, worden hier flink benadeeld."

In een reactie verdedigt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof het beleid. Volgens hem ligt de inkoopprijs van glutenvrije gerechten nu eenmaal een stuk hoger. "Gemiddeld genomen is onze winstmarge op glutenvrije gerechten zelfs nog de helft minder dan gewoonlijk, zelfs met de hogere verkoopprijs. En we garanderen dat de maaltijden echt 100 procent glutenvrij zijn."

Van den Kerkhof gaf in 2015 nog toe dat eten en drinken in de Plopsa-pretparken niet goedkoop is. "Ik ben me er zeker van bewust dat de prijzen niet laag zijn", zei hij toen.

Meer Plopsa Indoor Hasselt
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be