Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-fan werkt tachtig uur aan bijzondere maquette

17-05-2017, 13.07 uur

Een creatieve Efteling-fan heeft een gedetailleerde maquette gebouwd van een bekend tafereel uit het Sprookjesbos. Arjan van Heemskerk (19) uit Gorinchem maakte een miniatuurreplica van de monstervis uit het sprookje van Pinokkio. "Er heeft circa tachtig uur werk in gezeten", vertelt hij aan Looopings.

Het bouwwerk is gemaakt van polyester. "Hetzelfde materiaal als de echte monstervis in de Efteling." Pinokkio is sinds maart 2016 te vinden in het attractiepark. Naast het huisje van poppenmaker Geppetto ligt een reusachtige vis in het water. Pinokkio verschijnt uiteindelijk in de bek van het monster.

Van Heemskerk wil later aan de slag als decorateur voor themaparken. "Natuurlijk vooral de Efteling. Dat is mijn grote ambitie." De maquette van de monstervis schenkt hij aan de Mini Efteling, een kleinschalig pretparkje in het Brabantse Nieuwkuijk. "In de hoop dat veel mensen hem kunnen bewonderen."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be