Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Wel of niet roken in het Sprookjesbos? Efteling zaait verwarring

16-05-2017, 18.05 uur

Mag er nou wel of niet gerookt worden in het Sprookjesbos van de Efteling? Daar lijkt het attractiepark zelf ook nog niet helemaal over uit. Verschillende informatieborden over het rookbeleid spreken elkaar tegen.

Zo staat op een viertalig digitaal scherm bij de hoofdentree van het pretpark: "In overdekte locaties, wachtrijen en het Sprookjesbos mag niet gerookt worden, met uitzondering van de rookzones in het Sprookjesbos." Duidelijker kan haast niet: roken buiten drie rookzones in het Sprookjesbos is simpelweg niet toegestaan. Maar die informatie klopt niet.

De tekst op de officiële Efteling-website is al vrijblijvender. Daar staat: "In het Sprookjesbos kun je gebruikmaken van speciaal gecreëerde rookzones." Ook een groot bord bij de ingang van het Sprookjesbos spreekt niet over een verbod: "In het Sprookjesbos graag alleen roken in de aangegeven rookzones."

Op Twitter laat het park weten: "Roken in het Sprookjesbos is niet verboden, maar we willen het door het inrichten van rookzones beperken en terugdringen." Tegelijkertijd staan er bij de ingang van het Sprookjesbos verbodsborden die aangeven dat roken helemaal niet mag.

Toen de Efteling onlangs op Twitter gevraagd werd hoe dat zit, kwam er geen inhoudelijk antwoord. "Om aandacht te vestigen op dit nieuwe (ontmoedig)beleid is ervoor gekozen om deze vorm van communicatie te gebruiken", luidde de reactie. Nu belooft het park dat de tegenstrijdige communicatie binnenkort aangepast wordt. Roken in het Sprookjesbos blijft overal gewoon toegestaan, ook buiten de rookzones.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be