Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

'Walibi Holland verkoopt 92 procent meer tickets dankzij nieuwe website'

17-05-2017, 09.00 uur

Walibi Holland profiteert flink van een nieuwe website. Sinds de site van het pretpark is vernieuwd, worden er maar liefst 92 procent meer online tickets verkocht. Dat vertelt een medewerker van het Amsterdamse internetbedrijf TamTam in een interview.

Walibi schakelde de firma in 2015 in om de site een opfrisbeurt te geven. De oude website was een rommeltje, zegt digitaal strateeg Justin Kniest in gesprek met Pretwerk.nl. "Zo zagen we dat bezoekers vaak langdurig heen en weer klikten om hun doel te bereiken. Veel prominent aangeboden informatie diende feitelijk alleen als afleiding."

Vervolgens werd besloten om een simpele homepage te ontwerpen met slechts twee opvallende elementen: een video van de belangrijkste attracties en een knop om tickets te kopen met korting. Kniest: "Zo trek je ze letterlijk naar binnen voor een snelle impulsaankoop. Zo snel dat je achteraf denkt: Wow, heb ik nu al geboekt?"

Ook de navigatie werd aangepast. "De servicedesk van Walibi krijgt nu dan ook 80 procent minder telefonische verzoeken om informatie."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be