Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Grootste stormbaan ter wereld staat in Nederland

11-05-2017, 13.28 uur

Opblaasbare attracties worden steeds groter en gekker. Twee Nederlandse bedrijven hebben de langste opblaasbare stormbaan van de wereld ontwikkeld, met een lengte van maar liefst 325 meter. Deze week werd het survivalparcours bij wijze van test neergezet in het Friese Akkrum.

Voor de opbouw waren zestien mensen nodig. De enorme baan bestaat uit 42 losse attracties die aan elkaar zijn gekoppeld, met een negen meter hoge klimtoren en een valkussen als finale. In een YouTube-video is te zien hoe iemand het enorme parcours aflegt.

De vele honderden kilo's wegende attractie is een initiatief van de firma's Jumpverhuur uit Akkrum en Augie Attractie & Events uit Dedemsvaart. "We krijgen superveel positieve reacties van volwassenen die de baan gaaf vinden", zegt mede-organisator Jan August Minke. "En dat is hij ook. Mensen kunnen zich weer kind voelen."



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be