Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Pretparken sluiten wildwaterbanen na dodelijk ongeluk in Engeland

11-05-2017, 14.12 uur

Verschillende pretparken hebben besloten om wildwaterbanen uit voorzorg te sluiten. Aanleiding is een fataal ongeluk in het Engelse pretpark Drayton Manor. Daar kwam dinsdagmiddag een 11-jarig meisje om het leven nadat ze in het water viel.

Bobbejaanland sloot waterbaan El Rio. Alton Towers, het grootste attractiepark van Groot-Brittannië, heeft waterattractie Congo River Rapids dichtgegooid. In het Britse Thorpe Park is Rumba Rapids voorlopig buiten gebruik. "We wachten de resultaten van het onderzoek in Drayton Manor af", luidt de uitleg.

Hetzelfde geldt voor de Viking River Splash in Legoland Windsor (Engeland) en Legoland Billund (Denemarken). Bezoekers van het Duitse pretpark Heide Park kunnen niet in de waterbaan Mountain-Rafting.

Andere parken kiezen ervoor om wildwaterbanen wel open te houden. Zo blijven Fjord Rafting in het Duitse Europa-Park, River Quest in het Duitse Phantasialand en Jungle Rapids in het Italiaanse Gardaland gewoon toegankelijk. Ook de Piraña in de Efteling, El Rio Grande in Walibi Holland en Djengu River in Toverland zijn in bedrijf.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be