Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Frankrijk verbiedt dolfijnen en orka's in dierenparken

07-05-2017, 11.44 uur

Dierenparken in Frankrijk mogen over een tijdje geen dolfijnen en orka's meer houden. De Franse minister van Milieu stelt een verbod in op het fokken van de dieren in gevangenschap. Ook het uitwisselen van zeezoogdieren met andere parken wordt verboden.

De dolfijnen en orka's die nu in Franse dolfinaria en andere dierenparken leven, zullen dus de laatste zijn. Daarnaast is direct contact tussen de dieren en het publiek straks niet meer toegestaan. De parken krijgen zes maanden om zich aan te passen.

Bovendien moeten de huidige bassins binnen drie jaar veel groter worden. Dolfijnen en orka's leven nu nog in verblijven van minimaal 800 vierkante meter. Straks moeten dolfijnen en orka's respectievelijk 2000 en 3500 vierkante meter tot hun beschikking hebben.

De minister tekende woensdag al een eerste versie van de wet. Gisteren werd de inhoud onverwachts aangescherpt. De nieuwe regels zijn een klap in het gezicht voor veel dierenparken, die vooraf niet werden ingelicht over het besluit.

Vijf dierenrechtenorganisaties spreken in een gezamenlijke verklaring over "een historische Franse zege". Ze hopen dat het verbod uiteindelijk zal leiden tot "het einde van de zeecircussen".

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be