Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: Hyperspace Mountain in Disneyland Paris nu geopend

07-05-2017, 14.17 uur

Disneyland Paris heeft Space Mountain omgebouwd tot Hyperspace Mountain. De afgelopen vier maanden was de overdekte achtbaan gesloten voor een renovatie. Vanaf vandaag kunnen bezoekers weer een ritje maken in de legendarische rollercoaster, die nu een Star Wars-thema heeft.

De attractie is voorzien van nieuwe treinen van de Nederlandse fabrikant Vekoma, met muziek aan boord. De Star Wars-soundtrack werd ingespeeld door het London Philharmonic Orchestra.

Verder zijn er videoprojecties en lichteffecten toegevoegd. Volgens het bijbehorende achtergrondverhaal zitten passagiers in een ruimteschip dat vijandelijke schepen moet ontwijken. Inmiddels is de wachttijd opgelopen tot ruim anderhalf uur.

Hyperspace Mountain is 32 meter hoog, met drie inversies. De topsnelheid bedraagt zo'n 70 kilometer per uur. Disneyland geeft niet aan tot wanneer het Star Wars-thema blijft.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be