Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Hoogste achtbaan van Europa stilgelegd vanwege drone

02-05-2017, 13.31 uur

De hoogste rollercoaster van Europa was een tijdje buiten gebruik vanwege een drone. Lanceerachtbaan Red Force in het Spaanse pretpark Ferrari Land werd onlangs om veiligheidsredenen stilgelegd toen er een drone in de buurt van de constructie kwam.

Dat schrijft een regionale krant. Het management van Ferrari Land waarschuwde de politie. Agenten hebben de piloot uiteindelijk weten te traceren. Hij wilde naar eigen zeggen sensationele luchtopnames maken van de 112 meter hoge rollercoaster, die een topsnelheid haalt van 180 kilometer per uur.

Even later kon de attractie weer open. De bestuurder krijgt een boete. Het is in Spanje niet toegestaan om met een drone vlak langs mensenmassa's of bebouwing te vliegen.

Afgelopen maand kreeg een passagier van Red Force tijdens een ritje een duif in zijn gezicht.

Meer PortAventura World
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be