Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

Arbeidsinspectie wil opheldering over riskante klimpartij op achtbaan

01-05-2017, 22.10 uur

De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar een gevaarlijke stunt bovenop een achtbaan. Afgelopen zondag dook een video op waarop te zien is hoe een medewerker van het Friese attractiepark Duinen Zathe ongezekerd een veertien meter hoge rollercoaster beklimt.

Het personeelslid gaf vervolgens een vastgelopen karretje een duw. De Arbeidsinspectie, onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, heeft het pretpark om "tekst en uitleg" gevraagd. Dat vertelt een woordvoerder aan Dagblad van het Noorden.

Volgens mede-eigenaar Herman Jasper handelde de medewerker in het belang van de bezoekers. "Hij kon nu binnen een minuut of twee het probleem oplossen. Anders had het misschien wel een half uur geduurd." Desalniettemin worden personeelsleden in het vervolg gewoon gezekerd. "Wij hebben dit geëvalueerd en doen dit voortaan anders."

De achtbaan was vastgelopen omdat er nieuwe wielen onder de karretjes zitten, zegt Jasper. Het nieuwe materiaal zorgt voor meer wrijving. Het probleem zou zich vanzelf oplossen, zodra de coaster langer draait.

Meer Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be