Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Sprookjesattractie met Efteling-muziek wordt gesloopt

01-05-2017, 16.15 uur

Het Zweedse pretpark Liseberg breekt een attractie met een Efteling-tintje af. Om plaats te maken voor een enorme nieuwe dive coaster, moet de darkride Sagoslottet (Fairy Tale Castle) het veld ruimen. De attractie kwam de afgelopen jaren meermaals in het nieuws omdat er muziek uit de Efteling-attractie Droomvlucht wordt gedraaid.

De Efteling liet in 2014 weten vereerd te zijn door het gebruik van de soundtrack. Maar, zo vertelde een woordvoerster, Liseberg had nooit toestemming gevraagd voor het gebruiken van de muziek. "De muziekrechten liggen bij ons. Dit had met ons afgestemd moeten worden en dat is niet gebeurd."

Afgelopen najaar liet een voorlichtster van het Zweedse attractiepark weten nog niets gehoord te hebben van de Efteling. "We hebben daar nog nooit klachten over gehad", zei ze. "De Efteling heeft geen contact met ons opgenomen."

Komende zomer gaat de sprookjesachtige attractie uit 1968 tegen de vlakte. Volgend jaar opent Liseberg de langste dive coaster van Europa: Valkyria. Een zweefmolen die ook in de weg staat, wordt verplaatst. "Alle opofferingen zullen het waard zijn", belooft directeur Andreas Andersen.

Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be