Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bizar Efteling-geheim na dertien jaar onthuld

19-05-2017, 20.30 uur

Dertien jaar na dato onthullen Efteling-fans een merkwaardig geheim. In de Efteling heeft geruime tijd een bord gestaan dat liefhebbers van het pretpark zelf hebben gemaakt. Omdat de creatie niet van echt te onderscheiden was, liet de Efteling het bord staan.

In de zomer van 2004 werd het wandelpad achter het Spookslot voorzien van een bord met de tekst 'Heksenpad'. "Die naam hebben we zelf bedacht", vertelt één van de anonieme initiatiefnemers aan Looopings. "Vervolgens hebben we een bijpassend houten bord ontworpen - helemaal in Efteling-stijl - en daadwerkelijk gerealiseerd. Een uit de hand gelopen grap."

Het was nog een enorm karwei om het bord op zijn plek te krijgen in de Efteling. De fans moesten langs de hoofdingang zien te komen met het houten bord, een houten paal, schroeven, gereedschap en een rugzak vol betonmix.

Dat lukte, omdat de paal was ingepakt met cadeaupapier. "Toen een beveiliger vroeg wat we mee naar binnen namen, zeiden we met een strak gezicht dat het een grote snoepkoker was. We mochten doorlopen." Uiteindelijk is het bord 's avonds laat geplaatst. De paal kon worden vastgezet in het beton. "We moesten een half uur wachten tot het snelbeton droog was."

Medewerkers van de Efteling waren een dag later waarschijnlijk met stomheid geslagen bij het aantreffen van het nieuwe bordje. Toch werd het kunstwerk niet weggehaald. Sterker nog: toen de houten plaat een week later los kwam te zitten, is het bord door medewerkers voorzien van stevigere schroeven. "Dat was voor ons uiteraard heel grappig", zeggen de bedenkers nu.

Het bijzondere bord heeft maandenlang in de Efteling gestaan, tot grote hilariteit van de makers. In 2005 verdween het weer. Vermoedelijk is het bord gestolen door een brutale Efteling-verzamelaar. Toch wordt het paadje achter het Spookslot vandaag de dag nog altijd 'Heksenpad' genoemd.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be