Efteling

Dit gebeurt er in de grootste scène van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

13-04-2017, 14:36 uur | Reacties

De Efteling heeft grootse plannen met de grootste scène van de nieuwe attractie Symbolica. In de zogeheten Koningszaal komen bezoekers straks oog in oog te staan met de koning van het Paleis der Fantasie, die bezig is om een feestmaal te verorberen. Dat is te zien op een kleurrijke ontwerptekening.

Koning Pardulfus zit samen met zijn dochter prinses Pardijn aan een grote eettafel vol met magische lekkernijen. Bovenop de tafel staat Efteling-mascotte Pardoes te zwaaien met zijn Twinkeltoorts. Als karretjes de scène binnenrijden, worden de passagiers welkom geheten door lakei O.J. Punctuel.


ZIE OOK: Dit is de grootste scène van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

De betoverde gerechten, zoals zwevende snoepjes en groeiend fruit, komen uit een gigantische 'hoorn des overvloeds' die naast de tafel staat. "Je krijgt niet meteen alles mee", denkt Efteling-directielid Olaf Vugts. "Je moet meerdere keren terugkomen om alles te kunnen zien."

Eerder deze week toonde de Efteling al een bijzondere foto van de zaal, die gekenmerkt wordt door gouden spiegels, bordeauxrode gordijnen, sierlijke pilaren en enorme kroonluchters. De Koningszaal is één van de laatste scènes in de attractie.

"Hier gaan we als het ware walsen op de muziek", legt Vugts uit. "En tijdens dat walsen komen we ook andere dansparen tegen." Verder staan er 'nikkelen nelissen' die zorgen voor de muziek. "Zij gaan omhoog, naar beneden en uit elkaar. We noemen dat bewegend decor, een waar schouwspel."

Symbolica opent op zaterdag 1 juli voor het grote publiek. Gisteren toonde het attractiepark al zeldzame beelden uit de werkplaats waar de decors voor de darkride worden gebouwd. Een ritje gaat zeven minuten duren. In totaal komen er tien geavanceerde bewegende poppen voorbij. Per uur kunnen 1400 mensen een bezoek brengen aan het paleis.

ZIE OOK: Efteling geeft rondleiding door werkplaats van nieuwe attractie Symbolica

Reacties