Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit gebeurt er in de grootste scène van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

13-04-2017, 14.36 uur

De Efteling heeft grootse plannen met de grootste scène van de nieuwe attractie Symbolica. In de zogeheten Koningszaal komen bezoekers straks oog in oog te staan met de koning van het Paleis der Fantasie, die bezig is om een feestmaal te verorberen. Dat is te zien op een kleurrijke ontwerptekening.

Koning Pardulfus zit samen met zijn dochter prinses Pardijn aan een grote eettafel vol met magische lekkernijen. Bovenop de tafel staat Efteling-mascotte Pardoes te zwaaien met zijn Twinkeltoorts. Als karretjes de scène binnenrijden, worden de passagiers welkom geheten door lakei O.J. Punctuel.

De betoverde gerechten, zoals zwevende snoepjes en groeiend fruit, komen uit een gigantische 'hoorn des overvloeds' die naast de tafel staat. "Je krijgt niet meteen alles mee", denkt Efteling-directielid Olaf Vugts. "Je moet meerdere keren terugkomen om alles te kunnen zien."

Eerder deze week toonde de Efteling al een bijzondere foto van de zaal, die gekenmerkt wordt door gouden spiegels, bordeauxrode gordijnen, sierlijke pilaren en enorme kroonluchters. De Koningszaal is één van de laatste scènes in de attractie.

"Hier gaan we als het ware walsen op de muziek", legt Vugts uit. "En tijdens dat walsen komen we ook andere dansparen tegen." Verder staan er 'nikkelen nelissen' die zorgen voor de muziek. "Zij gaan omhoog, naar beneden en uit elkaar. We noemen dat bewegend decor, een waar schouwspel."

Symbolica opent op zaterdag 1 juli voor het grote publiek. Gisteren toonde het attractiepark al zeldzame beelden uit de werkplaats waar de decors voor de darkride worden gebouwd. Een ritje gaat zeven minuten duren. In totaal komen er tien geavanceerde bewegende poppen voorbij. Per uur kunnen 1400 mensen een bezoek brengen aan het paleis.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be