Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Bevers in Walibi Belgium mogen blijven leven

30-03-2017, 12.31 uur | Reacties

De bevers in Walibi Belgium worden toch niet gedood. Het pretpark heeft samen met een Belgische natuurorganisatie een oplossing gevonden voor het beverprobleem. Daardoor kunnen de dieren gewoon in leven blijven.

Walibi wilde eigenlijk van de knagende beesten af, omdat ze voor onveilige situaties zouden zorgen in de buurt van houten achtbaan Weerwolf. Het management van het park vreesde dat er bomen op de rollercoaster konden vallen.

De beslissing om de bevers af te maken, zorgde voor honderden woedende reacties van dierenvrienden. Veel Facebook-gebruikers dreigden met een boycot. Directieleden werden uitgemaakt voor moordenaars. Een Belgische dierentuin bood aan om de dieren op te vangen.

Natuurorganisatie Natagora heeft nu voorgesteld om de bomen in het gebied te beschermen tegen bevers. De dieren hoeven dan niet verwijderd te worden. Binnenkort wordt het terrein geanalyseerd door medewerkers van Natagora. Die kennis wordt vervolgens overgedragen aan personeel van Walibi.

Walibi-directeur Jean-Christophe Parent is daar tevreden mee. "We zijn blij met deze duurzame oplossing, zodat we de bevers in hun natuurlijke habitat kunnen behouden. Onze hoogste prioriteit is de veiligheid van onze bezoekers, maar we juichen een oplossing toe die respect heeft voor het welzijn van dieren."

Meer Walibi Belgium