Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Oproep tot boycot Walibi Belgium vanwege bevermoord: 'Vuile moordenaars!'

28-03-2017, 19.06 uur

Walibi Belgium krijgt de volle laag op Facebook. De beslissing om een groep bevers in het pretpark af te maken, zorgt voor woedende reacties op social media. In honderden hatelijke Facebook-berichten wordt de Walibi-directie de huid vol gescholden. Veel gebruikers roepen op tot een massale boycot.

Een beverfamilie knaagt aan bomen in de buurt van de houten achtbaan Weerwolf, waardoor een veiligheidsrisico zou ontstaan. Walibi nam om die reden contact op met de Waalse autoriteiten. Vervolgens werd besloten om de dieren te vangen en te doden.

Facebook-gebruikers hebben geen goed woord over voor die beslissing. "Vuile moordenaars!", vindt Nikki Viaene. "Verplaats die dieren gewoon! Of neem maatregelen zodat ze niet bij de bomen kunnen." Isidro Rendon schrijft: "Moordenaars, schaam jullie." Anke van de Berg laat weten: "Ik hoop dat jullie snel zonder bezoekers komen te staan."

"Ik vind het schandalig dat een pretpark er akkoord mee gaat om dieren te vermoorden om attracties te beschermen", aldus Glaude Le Paon. "Waar zit jullie familiegevoel?", vraagt Kevin Clauwaerdt zich af. Benjamin Loison hoopt dat het park het licht gaat zien. "Hopelijk zien jullie in dat jullie een inschattingsfout hebben gemaakt."

"Het is inhumaan om dieren te doden voor eigenbelang. Ik zet nooit meer een stap in jullie park", belooft Morgane Goyvaerts. "Je zult me daar nooit meer zien", meldt ook Quentin de Campos. "Een pretpark dat zich wil vergrijpen aan beschermde dieren heeft geen bestaansrecht", vindt Rudi Strubbe.

Chrystell Lachambre: "Ik walg van jullie achterlijke beleid. Jullie denken alleen maar aan geld." Jordan Leduc: "Dit is moord!" Jo de Raeve: "Dierenhaters!" Michaël Deryckere: "Ongelofelijk dat een pretpark een familie bevers gaat uitmoorden."

Walibi Belgium lijdt flink onder de online reputatieschade. Honderden boze dierenvrienden namen de moeite om het park te beoordelen met één ster op Facebook. Anouchka Jouret: "Jullie verdienen zelfs geen enkele ster, rotzakken." Een petitie werd in korte tijd al honderden keren getekend.

In een verklaring schrijft het park dat de beslissing om de dieren te doden door de autoriteiten is genomen, niet door Walibi zelf. "Onze enige verantwoordelijkheid is de veiligheid van onze bezoekers." De Belgische dierentuin Pairi Daiza doet ondertussen een poging om de bevers te redden van de ondergang.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be