Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Dierenpark Wildlands schroeft bewaking neushoorns op

09-03-2017, 11.00 uur

De neushoorns in Wildlands Adventure Zoo Emmen krijgen extra beveiliging. Dat heeft het management van het dierenpark besloten naar aanleiding van de moord op een neushoorn in Frankrijk. Wildlands kwam tot de conclusie dat de witte neushoorns in Emmen niet optimaal bewaakt werden.

Welke maatregelen er precies genomen zijn, wil een woordvoerster niet zeggen. "We willen niemand wijzer maken", vertelt ze aan Dagblad van het Noorden. "We hebben na overleg besloten de bewaking aan te scherpen. Voor heel het park en voor de neushoorns in het bijzonder."

In een Noord-Franse dierentuin schoten stropers begin deze week een neushoorn dood. Daarna zaagden ze zijn hoorn af met een kettingzaag. Het dier was geboren in de Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo.

Safaripark Beekse Bergen gaf gisteren al aan extra veiligheidsmaatregelen te willen nemen na de bizarre gebeurtenis in Frankrijk. Ook in het Belgische dierenpark Planckendael krijgen de neushoorns sinds dinsdag extra bewaking.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be