Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

D66 pleit voor monorail naar de Efteling in 2022

06-03-2017, 16.30 uur

Het idee voor een monorail naar de Efteling kan op steun rekenen van D66. De politieke partij ziet het wel zitten om het attractiepark met behulp van een monorail te verbinden met Tilburg en Waalwijk. De baan zou over vijf jaar, in 2022, gerealiseerd moeten zijn.

"Wat D66 betreft rijdt over enkele jaren in Midden-Brabant de eerste Nederlandse monorail", staat in een persbericht dat vandaag werd verspreid. De route zou gaan lopen tussen de containerhaven van Tilburg en de nieuwe buitenhaven in Waalwijk, met onder meer een tussenstop in de Efteling.

Efteling-directeur Fons Jurgens ziet het plan wel zitten. "Ik hoop echt dat we na 2025 kunnen beschikken over een monorail of een kabelbaan", zei hij in januari nog. De baas hoopt op die manier de verkeersproblemen rond het drukbezochte pretpark op te lossen.

D66 vindt dat de monorail gefinancierd moet worden door zowel overheden als de gebruikers, bijvoorbeeld door Efteling-bezoekers een paar euro te laten betalen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be