Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe telmethode Efteling: 'Attractiepark met 62 attracties'

05-03-2017, 19.40 uur

Hoeveel attracties staan er in de Efteling? Volgens de officiële website van het pretpark zijn er in de Efteling in totaal 31 attracties te vinden, maar een nieuwe internationale folder spreekt die informatie tegen.

Op de website wordt al creatief omgegaan met het begrip 'attractie'. Zo worden papiervreter Holle Bolle Gijs en de in aanbouw zijnde darkride Symbolica allebei als bestaande attracties gerekend. De nieuwe folder gaat nog een stapje verder.

Daarin wordt beweerd dat het Brabantse sprookjespark maar liefst 62 attracties telt. Men houdt er tegenwoordig een merkwaardige telmethode op na, waardoor het aantal trekpleisters nu ineens een stuk hoger uitkomt dan voorheen.

Kennelijk heeft de Efteling besloten om alle shows, draaimolens en sprookjes in het Sprookjesbos voortaan als losstaande attracties te rekenen, ook al zijn sommige sprookjestaferelen niet veel meer dan een stilstaand beeld met een bordje ernaast.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be