Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Vijf gewonden in kinderpretpark Zuid-Holland

04-03-2017, 12.58 uur

Een moeder en vier kinderen zijn vrijdagavond gewond geraakt in het overdekte kinderpretpark Ballorig in Gouda. De slachtoffers zakten door de loopplaat van een speeltoestel heen, waardoor ze een val van zo'n twee meter maakten.

"Ik heb dit nog nooit meegemaakt", vertelt eigenaar Arend Roest aan Omroep West. Hij zegt niet te weten hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, omdat de toestellen regelmatig gecontroleerd worden. "Dat ik me rot voel, is een understatement."

Roest beweert dat ook de fabrikant voor een raadsel staat. "Er is geen reden om aan te nemen dat het bij ons niet veilig is, daarom waren we ook zo verbaasd toen het gebeurde. We hebben direct de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gebeld en nu komt er nader onderzoek."

De moeder van één van de slachtoffers laat op de Facebook-pagina van Ballorig weten dat ze "nog soort van geluk" heeft gehad. "Erg blij dat er niemand onder die plaat liep. Mijn zoon heeft een gebroken arm, mijn neefje een gebroken enkel en nichtje met vriendin beiden een gekneusde voet."

Uit controles van de inspectiedienst bleek eerder dit jaar dat 90 procent van de overdekte kinderpretparken niet aan de veiligheidseisen voldoet. Ook veel Ballorig-locaties kampten met problemen, al kwam de vestiging in Gouda niet in die lijst voor.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be