Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Alexander Pechtold lijnrecht tegenover Geert Wilders: 'Fata Morgana is beter dan Droomvlucht'

01-03-2017, 18.26 uur

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold is verwikkeld in een opmerkelijk meningsverschil met PVV-voorman Geert Wilders. De twee kunnen het niet eens worden over de Efteling. Wilders is al jaren helemaal gek op Droomvlucht. Maar volgens Pechtold is niet Droomvlucht, maar Fata Morgana de beste attractie in het pretpark.

Dat kwam vanmiddag ter sprake tijdens een online vragensessie op de sociale nieuwswebsite Reddit. Van Wilders is bekend dat hij het liefst "tien keer achter elkaar" in Droomvlucht stapt. Een gebruiker wilde van Pechtold weten hoe hij daarover denkt.

"Bent u het hiermee eens of heeft u een eigen go-to-attractie?", luidde de vraag. Daarop antwoordde de D66'er: "De Fata Morgana! Maar ben bang dat Wilders daar niet in durft omdat hij er dan nooit uitkomt..."

In Fata Morgana, geopend in 1986, maken Efteling-bezoekers een vaartochtje door een Arabische sprookjeswereld met bedelaars, vliegende tapijten, bebaarde tovenaars en een reus. Wilders heeft nog niet gereageerd op het verwijt van Pechtold.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be