Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-medewerkster blundert met bizarre berichten op social media

28-02-2017, 17.00 uur

De Efteling lijkt het spoor bijster op social media. Het attractiepark heeft vanmiddag verwarring gezaaid met een reeks merkwaardige, onprofessionele Twitter-berichten. Een webcare-medewerkster begon plotseling over haar vrije dag te twitteren.

"Ik ben donderdag ook vrij en wilde dan een dagje weg...", verscheen op het officiële Twitter-account van de Efteling. "Weet alleen nog niet waar naar toe! Ideeën?" Niet veel later volgde een uitleg: "Wil naar een attractiepark of dierentuin of iets dergelijks. Ben al snel tevreden!"

Een bezoek aan Burgers' Zoo in Arnhem bleek geen optie. "Zit te denken aan Burgers' Zoo... Maar ik heb een hekel aan de rit ernaartoe..." Toen een twitteraar suggereerde om dan maar naar Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek te gaan, reageerde de Efteling enthousiast. "Op zich ook wel een goed plan!"

Even later werd de knoop doorgehakt: "Ik denk dat het inderdaad Beekse Bergen gaat worden! Thnx! Nu al zin om giraffenfluisteraar te worden die dag!"

De schrijfster van de tweets is zich van geen kwaad bewust. Iemand die de reeks bizarre berichten "een blunder" noemde, kreeg een persoonlijke reactie: "Uhm... Sinds wanneer is het blunderen als je om ideeën vraagt?"

De opvallende tweets werden verstuurd door ene Karen, die de afgelopen weken al vaker de fout in ging. Zo communiceerde ze de verkeerde openingstijden en suggereerde ze dat de nieuwe attractie Symbolica een achtbaan zou worden. Veel berichten bevatten bovendien talloze infantiele smileys en taalfouten.

Een Efteling-woordvoerster benadrukte vorig jaar nog hoe belangrijk het is dat de social media-kanalen worden gezien als hét gezicht van het pretpark. "Webcare gebeurt altijd uit onze eigen naam", vertelde een voorlichtster aan Looopings. "Het moet niet uitmaken wie achter de knoppen zit of zat: het is en blijft de Efteling."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be