Disneyland Paris

'Walt Disney Studios-pretpark in Disneyland Paris is volkomen mislukt'

05-03-2017, 14:40 uur | Reacties

Het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris is ontzettend lelijk, goedkoop, slecht ontworpen en volkomen mislukt. Dat schrijft de populaire Amerikaanse website Theme Park Tourist in een uitgebreide analyse. De toonaangevende site noemt de bestemming "het zieligste Disney-park ooit gemaakt".

In 2017 bestaat Disneyland Paris 25 jaar. Ter gelegenheid van dat jubileum besloten de Amerikaanse experts het Europese Walt Disney Studios Park - geopend in 2002 - onder de loep te nemen. Hun bevindingen zijn niet mals.


ZIE OOK: Grootse plannen voor Walt Disney Studios: pretpark mogelijk twee keer zo groot

De ergernissen beginnen al bij de eerste bezienswaardigheid: de overdekte winkelstraat in Studio 1. "Vergelijkbare themagebieden in andere parken voelen aan als magische, levendige en geromantiseerde replica's van bestaande plekken. Studio 1 is goedkoop, schreeuwerig en tweedimensionaal."

En eenmaal buiten wordt het uitzicht er niet beter op. "We zien zwart asfalt zo ver het oog reikt, met torenhoge lichtpalen, industriële bewegwijzering en in het oog springende stalen constructies." Van Disney-aankleding is nauwelijks sprake.

Disney verdedigt het uiterlijk van het Walt Disney Studios Park door te beweren dat bezoekers zich achter de schermen van een film bevinden. Maar dat is nou juist het probleem, schrijven de Disney-deskundigen. "Het 'behind the scenes'-concept is achterhaald. Bezoekers willen niet aan het werk gezet worden als 'figuranten' tussen decors van bordkarton, ze willen onderdeel zijn van een verhaal dat echt aanvoelt."

In de loop der jaren heeft Disneyland Paris geprobeerd om het filmpark nieuw leven in te blazen, met toevoegingen als The Twilight Zone Tower of Terror, Crush's Coaster en Ratatouille: The Adventure. "Maar zelfs tien grote nieuwe attracties kunnen niet verhelpen dat de basis van het park, het filmstudio-principe, niet deugt."

Als het Walt Disney Studios Park ooit het kwaliteitsniveau van het nabijgelegen Disneyland Park moet krijgen, is er volgens de Amerikanen een volledige make-over nodig. "Elk themagebied moet één voor één opnieuw ontworpen worden." Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. "Want wat doe je met alle immense loodsen die overal zichtbaar zijn?"

ZIE OOK: Amerikanen azen op volledige overname Disneyland Paris

Reacties