Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling krijgt vijftien jaar lang subsidie voor zonnepanelen

24-02-2017, 13.46 uur

De Efteling schaft dit jaar honderden zonnepanelen aan, maar het aankoopbedrag wordt waarschijnlijk snel weer terugverdiend. Het attractiepark krijgt vijftien jaar lang subsidie voor de panelen.

Daarvoor doet de Efteling een beroep op de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het pretpark ontvangt tussen de 9 en 13 eurocent per opgewekte kilowatt.

Op het dak van de nieuwe attractie Symbolica komen achthonderd zonnepanelen te staan. De installatie is goed voor een halve megawattpiek.

Daarmee kan slechts een klein deel van de Efteling van stroom worden voorzien. Het installeren van de panelen heeft dan ook voornamelijk een symbolische waarde, om het duurzame karakter van het park te benadrukken.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be