Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling gaat dak van nieuwe attractie Symbolica aankleden als duurzame paleistuin

17-02-2017, 10.56 uur

Efteling-fans hoeven niet bang te zijn dat de nieuwe attractie Symbolica een kaal dak krijgt. Bovenop het Paleis der Fantasie wordt een enorme paleistuin aangelegd. Bijzonder is dat in het ontwerp achthonderd zonnepanelen zijn verwerkt, om duurzame energie mee op te wekken.

De daktuin op negen meter hoogte is goed te zien vanuit de naastgelegen uitkijktoren Pagode. "Tuinen zijn een belangrijk onderdeel van paleizen over de hele wereld", zegt Efteling-directielid Olaf Vugts. "De paleistuin van Symbolica is mede geïnspireerd op tuinen van andere grote paleizen."

Het attractiepark heeft natuur, milieu en duurzaamheid van oudsher hoog in het vaandel staan, benadrukt de directie. "De Efteling houdt bij de uitbreiding van attracties en gebouwen dan ook zorgvuldig rekening met de prachtige, natuurrijke omgeving waarin zij liggen."

Naar verwachting worden de zonnepanelen in april geplaatst, waarna er achthonderd vierkante meter aan dakbegroeiing aangelegd kan worden. Daarvoor maakt het pretpark gebruik van kleurrijk vetkruid, dat goed zou isoleren. Bovendien zijn vlinders en bijen er dol op.

Overigens is de bouw van de tuin waarschijnlijk lastig te volgen. De Pagode blijft van begin april tot begin juni aan de grond vanwege een grote onderhoudsbeurt.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be