Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Masterplan Efteling goedgekeurd door gemeenteraad

16-02-2017, 23.44 uurBeeld: Lisa van der Drift

De Efteling heeft reden voor een klein feestje. Het masterplan van het pretpark, waarin wordt beschreven hoe de Efteling de komende jaren kan uitbreiden, is vanavond goedgekeurd door de gemeenteraad van Loon op Zand.

De raad stemde unaniem in met de uitbreidingsplannen, ondanks eerder geuite zorgen over verkeersoverlast. Het is onder meer de bedoeling dat de Efteling acht hectare groter wordt, door een stuk grond naast het huidige attractiepark - tussen Vogel Rok en de Python - in te lijven.

Voordat de grenzen van de Efteling definitief verlegd kunnen worden, moet eerst een bestemmingsplan vastgesteld worden. Wethouder Gerard Bruijniks benadrukte dat inwoners van Kaatsheuvel hun zegje mogen doen over de vervolgstappen.

De Efteling wil in 2030 ongeveer zeven miljoen bezoekers trekken. Daar zijn een hoop infrastructurele aanpassingen voor nodig. Het opgestelde masterplan leverde 54 klachten van omwonenden op. Na protesten van natuurorganisaties werd een plan voor een nieuwe toegangsweg door een natuurgebied geschrapt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be